Home » NrdZ - Samen wonen en doen » Delen » Gebruik in plaats van bezit

Gebruik in plaats van bezit

Noorderzon_van bezit naar gebruikGebruik in plaats van bezit

De opkomende duurzaamheidstrend ‘gebruik in plaats van bezit’ is terug te vinden bij Noorderzon. Niet alleen jongeren, maar mensen van alle leeftijden, hechten steeds minder waarde aan materieel bezit. Betalen voor gebruik is ook prima.
Omdat vrijheid en flexibiliteit om te gaan en staan waar je wilt meer dan ooit worden gewaardeerd. En ‘pay for use’ maakt dat je simpelweg veel meer met minder geld kunt doen. Ook dat past in de huidige denken over economische modellen, vastgoedbezit en duurzaamheid. Een tijd waarin mensen meer en meer geprikkeld worden om materieel bezit los te laten, om uiteindelijk meer te bereiken.

Delen als businessmodel
‘Collaborative Consumption’ of ‘Shared Economy’ past als duurzaamheidsthema erg bij huidige tijdgeest: Het bespaart kosten, stimuleert duurzaam her- en medegebruik en delen in gelijkgestemde groepen is technisch gezien eenvoudig te realiseren door de snelle communicatiemiddelen. Dit spreekt de leden van Noorderzon aan. Delen is niet alleen voor de idealisten en consuminderaars. Als u het ‘delen’ eenmaal door hebt, worden de lasten in uw huishouden opeens een stuk lichter. En flexibiliteit en vrijheid worden groter. Noorderzon wil de mogelijkheden van diverse ‘delenmodellen’ inpassen in haar woonconcept wat aanpassingen in het vastgoed vergt.

Check Also

Noorderzon_nabuurschap

Nabuurschap

Noorderzon streeft naar een ruime en aantrekkelijke vorm van burenhulp in de kleine sociale gemeenschap die Noorderzon vormt. Goed nabuurschap in de vorm van plantenverzorging, post en huisdieren als iemand op vakantie is. Maar ook ondersteunen de buren in kleine zaken bij ziekte en bij overlijden.