Home » Nieuwsberichten van Noorderzon » Noorderzon in NUL20; Platform voor woonbeleid

Noorderzon in NUL20; Platform voor woonbeleid

noorderzon_nieuwsberichtInterview Noorderzon met NUL20

Amsterdam – Noorderzon 06 augustus 2014

De nieuwe voorzitter van Noorderzon, Theo in ‘t Ven, laat weten dat er te veel twijfels waren over de haalbaarheid van het oude concept. “Het verwerven van een eigen woningcomplex met bedrijfsruimten waarbij de leden een derde van de totale kosten zelf zouden moeten opbrengen bleek te risicovol en alleen weggelegd voor vermogende ouderen. Bovendien werden de deelnemers aan zo’n project min of meer verplicht hun verdiencapaciteit in te zetten om de woonlasten te verlagen.” Volgens In ‘t Ven zijn de leden over het algemeen best bereid actief te zijn in de buurt en maatschappelijk betrokken te zijn maar moet daar op hun leeftijd geen verplichting op rusten. Het is dan ook niet langer een woon-werk-zorgconcept, maar een woon-welzijn- zorgconstructie: WWZ50plus genaamd.

In de nieuwe situatie gaat – gezien leeftijd en inkomenspositie van de leden – de voorkeur uit naar huur boven koop. In ‘t Ven: “We denken dan bijvoorbeeld aan samenwerking met woningcorporaties. Het gebeurt steeds vaker dat in een nieuw complex woningen plaats wordt gemaakt voor woongroepen. Ouderen hebben wat dat betreft de politieke wind mee: ze moeten langer zelfstandig blijven en zelf de zorg regelen.

zie het hele interview: noorderzon-na-bestuurscrisis-over-op-plan-b

Check Also

noorderzon_nieuwsbericht_habion

Informatiedag Habion op 21 juni in Voorst

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseerde Habion in Voorst (bij Apeldoorn) een informatiedag over Experiment Habion: Bejaardenhuis 2e jeugd. De dag werd bijgewoond door zo'n 140 belangstellenden, waaronder drie leden van Noorderzon.