Home » Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

nieuwsberichten van Noorderzon

Op deze nieuwspagina vindt u alle nieuwsberichten van de Coöperatieve Vereniging Noorderzon.
Verenigingsnieuws, stand van zaken en woonconcept WWZ50plus.
→ Rechts vindt u ook de persberichten.

Noorderzon in NUL20; Platform voor woonbeleid

noorderzon_nieuwsbericht_nul20_amsterdam

Coöperatieve vereniging Noorderzon wijzigt koers met een nieuw woonconcept voor senioren dat niet meer is gericht op eigen bezit. Gezien leeftijd en inkomenspositie van de leden blijkt dat niet realistisch. De leden mikken nu op een woongemeenschap met huurders.

Read More »

Platform van Wooninitiatieven in Amsterdam

noorderzon_nieuwsbericht_platform wooninitiatieven

Vanuit Eigenwijs met Leegstand is het idee ontstaan om een Platform van Wooninitiatieven in Amsterdam op te richten waar woongroepen en wooninitiatieven lid van kunnen worden. Het bestuur van Noorderzon ziet het belang in van een vertegenwoordiger van de Coöperatieve Vereniging bij het Platform.

Read More »

Noorderzon ontwikkelt WWZ50plus

noorderzon_nieuwsbericht_wwz50plus

Noorderzon is bezig een realistisch woonconcept, WWZ50plus genaamd, te ontwikkelen met de nadruk op wonen, welzijn en zorg. Goed nabuurschap, zorg in de buurt en de zorghulpvraag staan hierin centraal. Persoonlijk welzijn draagt indirect bij aan het welzijn van de groep.

Read More »

Mantelzorg een individuele keuze

noorderzon_nieuwsbericht_mantelzorg

Binnen Noorderzon is mantelzorg een individuele keuze, zowel in geven als ontvangen. Er kan dan ook geen sprake zijn van afgedwongen of opgelegde mantelzorg die vanuit een centraal punt binnen de CV wordt geregeld onder de noemer ‘kostenbesparing’.

Read More »

Informatiedag Habion op 21 juni in Voorst

noorderzon_nieuwsbericht_habion

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseerde Habion in Voorst (bij Apeldoorn) een informatiedag over Experiment Habion: Bejaardenhuis 2e jeugd. De dag werd bijgewoond door zo'n 140 belangstellenden, waaronder drie leden van Noorderzon.

Read More »

Restant CPO-subsidie toegekend aan Noorderzon

noorderzon_nieuwsbericht_cpo

In 2013 heeft Noorderzon een provinciale subsidie van € 15.000,= toegezegd gekregen om Architectenbureau Servicewise een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren naar huisvesting van Noorderzon in nieuwbouw aan de Papaverhoek in Amsterdam-Noord.

Read More »