Home » Kopen of huren » Is een huis kopen een optie

Is een huis kopen een optie

Is een huis kopen een optie voor u?

Voorbeeldberekening op basis van het gemiddeld inkomen van een AOW’er met pensioen in Nederland (volgens opgave van de OESO)

Voor 2014
alleenstaande AOW € 14.040,-
gemiddeld pensioen € 13.713,-
totaal € 27.753,-
maximale hypotheek volgens CHF normen € 116.300,-
echtpaar AOW € 19.440,-
gemiddeld pensioen € 19.130,-
totaal € 38.570,-
maximale hypotheek volgens CHF normen € 164.650,-

Wat zijn de CHF-normen?
De CHF (Contactorgaan Hypothecair Financiers)-normen zijn de verstrekkingsnormen die alle aanbieders van hypotheken in Nederland (banken, verzekeraars en pensioenfondsen) sinds 1 januari 2007 hanteren bij het verstrekken van een hypotheek.
.
bron: hypotheekvisie / hypotheek berekenen

Test op hypotheekvisie

Huren of Kopen?
Er zijn bepaalde voordelen van het kopen van een huis. Huren heeft echter ook voordelen. Hypotheekvisie heeft een test ontwikkeld. Vul de vragen in en ontdek of u beter kunt huren of kopen.

ga naar de test: Huren of Kopen


disclaimer:

aan deze berekeningsvoorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend.

disclaimer:
Bovenstaande is geschreven op persoonlijke titel van de webmaster van de website cv-noorderzon.nl en behoeft niet het standpunt te zijn van het bestuur en/of ALV van de Coöperatieve Vereniging Noorderzon. Ook is bovenstaande niet bedoeld als advies maar wordt slechts ter informatie aangeboden.

Check Also

noorderzon_kopen of huren

Kopen of huren boven 60

Er zijn bepaalde voordelen van het kopen van een huis in plaats van het huren van een huis. In het geval dat u huurt gooit u het geld als het ware weg. Bij kopen steekt u het in steen en door het huis uiteindelijk weer te verkopen krijgt u of uw erven(een deel van) uw geld terug. Heeft u overwaarde op uw huis dan is dat een prettig vooruitzicht voor wanneer u of uw erfgenaam uw huis verkoopt.